top of page

Vánoční sleva na knihy



Výklad jógy, Výklad pránájámy a Jóga pro sportovce jsou tři knihy B. K. S. Iyengara, které doporučujeme všem, kteří chtějí prohloubit svoji jógovou praxi. Všechny jsou plné učení o práci s tělem, dechem i myslí.

Nyní při nákupu dvou a více knížek nabízíme vánoční slevu 5% .

Sleva platí do konce roku 2023.


Knížky můžete koupit přímo u nás na pobočkách v Žabovřeskách či Kohoutovicích, nebo na https://www.iyoga.cz/pomucky-eshop


Výklad jógy – kniha, kterou B. K. S. Iyengar vydal v roce 1966 pod názvem Light on Yoga. Tato publikace představuje 216 klasických ásán a stala se biblí pro všechny učitele a studenty (nejen) hatha jógy. Učitelé jógy po celém světě dodnes odkazují na dokonalé provedení zde vyobrazených pozic.

Ani více než čtyřicet let po jejím prvním vydání neexistuje podrobnější a ucelenější text o józe a provedení jednotlivých ásan.


Výklad pránájámy – Tato publikace je uceleným průvodcem pránájámou, vznešeným uměním ovládání prány prostřednictvím dechu. Představuje praktický návod, jak provádět 12 technik pránájámy spolu s vyčerpávajícím pojednáním o teorii, přípravě pro cvičení pránájámy, umění sedu, stavu mysli, nádích a čakrách, bandhách a o umění nádechu, výdechu a zádrže dechu mezi nimi.

Knihu uzavírají pojednání o meditaci a relaxaci a ucelený 200 týdenní kurz prájájámy pro každodenní praxi. Tato publikace by díky své ucelenosti neměla chybět v knihovně žádného pilného studenta jógy. Stejně jako Výklad jógy v oblasti cvičení ásan, ani Výklad pránájámy nebyl dosud co do rozsahu a propracovanosti překonán.


Jóga pro sportovceTato kniha je sbírkou zkušeností více než osmdesáti let Iyengarova učitelského působení a je určena všem zájemcům o tuto oblast. Jóga pro sportovce velmi dobře ukazuje, jakým způsobem dokáže jóga vytrénovat mysl i tělo a pomoci tak sportovcům k větší hybnosti, síle a soustředění – pokud ji zařadí do svého každodenního života, získají nejen vytrvalost, sílu a neuvěřitelnou pružnost, ale také užitečného pomocníka v oblasti prevence a léčby zranění.

Je známým faktem, že nejen u profesionálních sportovců dochází často k úrazům, které se v horším případě opakují. Zranění tělo vždy oslabí, což má negativní vliv na výkon. Díky hlubokému porozumnění lidskému tělu a psychice, rozsáhlým zkušenostem a blízkým kontaktům se sportovci, sportovními vědci a trenéry, mohl Iyengar jógové techniky přizpůsobit speciálně právě potřebám sportovců.

37 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page